Om oss

Sørlandets kompetansefond
Skippergata 24 B
4611 Kristiansand
→ Vis i kart

+ 47 38 05 64 20
Send e-post

Org nr. 984 269 846

Sørlandets kompetansefond er en uavhengig stiftelse. Vi ble etablert med en kapital på 600 millioner kroner i år 2000, etter at kommunene i tidligere Vest-Agder solgte seg ned i energiaksjer.

Gjennom årene har vi bidratt til en rekke kompetanseprosjekter, og ikke minst til etablering og utvikling av Universitetet i Agder. Vi har også beveget oss fra å støtte enkeltstående organisasjoner og bedrifter til mer å hjelpe frem klynger og økosystemer. Vi samarbeider i dag tett med andre stiftelser og aktører for å løfte tunge og langsiktige satsninger som har stor betydning for landsdelen vår.

Kompetanse og samhandling er viktig for å lykkes, og vi bringer vår kunnskap, erfaring og ressurser til bordet for at flere skal lykkes og få det bedre på Sørlandet.

Sørlandets kompetansefond har til nå investert nærmere 670 millioner kroner i kompetanseprosjekter i regionen. De siste årene har våre tildelinger beløpt seg til mellom 30 og 35 millioner pr år. Samtidig har vår bokførte kapital vokst til 1,3 milliarder (2023).

No items found.